• Σταφυλοθεραπεία

  Σταφυλοθεραπεία

  Το AcrOdance εδώ και 5 χρόνια προτείνει για το φθινόπωρο τη Σταφυλοθεραπεία.

  6η χρονιά φέτος και είμαστε έτοιμοι για αποτοξίνωση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

  Το σταφύλι είναι η ωφελιμότερη τροφή του ανθρώπου και πολύ δίκαια λέγεται βασιλιάς των φρούτων, γιατί είναι η πιο πλούσια σε βιταμίνες και οργανικά άλατα που χρειάζεται το σώμα από κάθε άλλο είδος τροφής. Τα αμέτρητα κύτταρα που αποτελούν τον οργανισμό προμηθεύονται τα θρεπτικότερα συστατικά από τα σταφύλια που τα ανανεώνουν και τα ζωογονούν σύντομα.Τα καινούργια δε κύτταρα που με την εναλλαγή της ύλης αντικαθιστούν τα γερασμένα και φθαρμένα, αποκτούν νέα ζωτικότητα, ελαστικότητα κι ακμή κι επομένως οι ίνες και οι ιστοί απαλλάσσονται από την τραχύτητα, οι αρτηρίες και τα νεύρα ελευθερώνονται από τη σκλήρωση, οι μύες ξαναποκτούν την ευλυγισία τους, με δύο λόγια το σώμα πραγματικά ξανανιώνει.

  Το σταφύλι αποτελεί, λοιπόν, μια πλήρη τροφή ισοδύναμη με το μητρικό γάλα.
  Μπορούμε να τρώμε μέχρι 2 κιλά σταφύλι ημερησίως.
  Δεν επιτρέπεται παράλληλη κατανάλωση καφέ, αναψυκτικών, αλκοόλ και τσιγάρου.
  Το καλύτερο είναι να μην πίνουμε ούτε νερό, διότι με τη σταφυλοθεραπεία συνήθως δε διψάμε.
  Πάντως αν διψάμε, πρέπει αφού περάσουν 2 ώρες από τη λήψη των σταφυλιών, να πίνουμε νερό, γιατί η δίψα στην περίπτωση αυτή είναι μια ένδειξη ότι παρουσιάζεται φλόγωση και ερεθισμός κατά τη διάλυση και την απόρριψη των αλάτων του σώματος.
    
  Η σταφυλοθεραπεία είναι μια κούρα καθαρισμού, αναζωογόνησης και σε ορισμένες περιπτώσεις θεραπείας, όπου για κάποιο χρονικό διάστημα (από μία μέρα μέχρι δύο μήνες) τρώει κανείς αποκλειστικά σταφύλι.
  Είναι γνωστή από την αρχαιότητα και έχει καθιερωθεί από τη Γαλλική ιατρική ακαδημία ως πολύ αποτελεσματική κούρα για διάφορες παθήσεις, όπως πεπτικές διαταραχές, αρθριτικά, δερματικά, αϋπνία, χρόνια κούραση, νευρικότητα και πολλά άλλα.
  Χάρη  στα συστατικά του σταφυλιού δεν υπάρχει κίνδυνος αποδυνάμωσης, ούτε αισθάνεται κανείς καθόλου πείνα, ενώ σταδιακά αποτοξινώνεται ο οργανισμός και αυξάνεται η ζωτικότητα.

  Διάβασε περισσότερα…