• Μηνιαίος στόχος Μαΐου 2022

  Μηνιαίος στόχος Μαΐου 2022

  Κάθε μήνα κι ένας ομαδικός στόχος!

  Αυτό το μήνα, θα ασχοληθούμε με μία από τις βασικότερες, αν όχι την περισσότερο βασική άσκηση.. την κατακόρυφο!

  Η σωστή εκμάθηση της κατακορύφου, από πλευράς τεχνικής, αποτελεί έναν από τους θεμέλιους λίθους για την παραπέρα εξέλιξη και προοπτική των ασκουμένων.

  Το σωστό στήσιμο του σώματος, ο έλεγχος των μυϊκών ομάδων για το σωστό σχήμα και την κατάλληλη στιγμή, η σωστή απόσταση τοποθέτησης και το άνοιγμα των χεριών, η ελεγχόμενη ώθηση και αιώρηση των ποδιών, το κατάλληλο μπλοκάρισμα των αρθρώσεων-κλειδώσεων, είναι μερικά από τα στοιχεία που πρέπει να αποκτήσει ο ασκούμενος.

  Η κατακόρυφη στήριξη ή αλλιώς ανεστραμμένη στήριξη αποτελεί μία από τις βασικότερες προϋποθέσεις για την εκμάθηση πολλών άλλων ασκήσεων. Εκτός αυτού, με την άσκηση αυτή, δυναμώνουν τα χέρια και οι ώμοι, σφίγγει το σώμα αποκτώντας τον πλήρη έλεγχό του και οι ασκούμενοι αποκτούν θάρρος, επιδεξιότητα και δυνατότητα ισορροπίας και προσανατολισμού.

  Παράλληλα, θα δουλευτούν και οι βοήθειες από τον δάσκαλο και τους συνασκούμενους, έτσι ώστε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και στον εαυτό μας και στον δάσκαλο και στους συνασκούμενούς μας.

  Ας.. φέρουμε τα πάνω-κάτω λοιπόν και τα ίσια ανάποδα!!

  Δες τον προηγούμενο μηνιαίο στόχο!

  Δες τον επόμενο μηνιαίο στόχο!