• Μηνιαίος Στόχος Οκτωβρίου 2018

  Μηνιαίος Στόχος Οκτωβρίου 2018

  Κάθε μήνα κι ένας ομαδικός στόχος!

  Μετά το μηνιαίο στόχο Σεπτεμβρίου “breakfall-μαθαίνουμε να πέφτουμε σωστά”, προχωράμε σε άλματα και προσγειώσεις.

  Στη διαδικασία της φυσικής εξέλιξης και ανάπτυξης των ασκούμενων, έχουμε ως βασικές κινητικές δραστηριότητες τις διάφορες απλές μορφές αναπηδήσεων και αλμάτων. Βεβαίως μετά από κάθε άλμα ακολουθεί η προσγείωση, η οποία υπάρχει σε αμέτρητες μορφές στα περισσότερα αθλήματα. Ίσως αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που επιβάλλει όχι μόνο την εξοικείωση και εξάσκηση στα διάφορα άλματα, αλλά και τη μεγάλη προσοχή στις προσγειώσεις, οι οποίες ειδικά στα ακροβατικά παίζουν σπουδαίο ρόλο.

  Δύναμη, εκρηκτικότητα, θάρρος, επιδεξιότητα, δυνατότητα προσανατολισμού στο χώρο, εξάσκηση στην αρμονική συνεργασία ποδιών-χεριών και γενικά άμεση προετοιμασία για δυσκολότερες ασκήσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που προσφέρουν τα άλματα στον ασκούμενο.

  Βασικές προϋποθέσεις για την εκτέλεση αλμάτων είναι η αλτικότητα και η μεγάλη ευλυγισία στα σκέλη. Επίσης σπουδαίο ρόλο παίζει η νευρομυϊκή συναρμογή, η στάση του κεφαλιού, το σφιχτό σώμα, η αρμονική κίνηση των χεριών και η ελαστική προσγείωση.

  Με τα γυμναστικά άλματα καλλιεργούμε το ρυθμό, το θάρρος, την επιδεξιότητα, την ικανότητα προσανατολισμού στο χώρο, την αλτικότητα, την ευλυγισία και τη δυνατότητα καλής προσγείωσης.

  Let’s jump!!

  Δες τον προηγούμενο μηνιαίο στόχο!

  Δες τον επόμενο μηνιαίο στόχο!